پاداش خدمت کردن مرد به همسرش
امیر المؤمنین (ع) می فرمایند:
« روزی رسول خدا (ص) بر ما وارد شد درحالیکه فاطمه (س) کنار دیگ نشسته بود و من عدس پاک می کردم. پیامبر (ص) فرمودند: ای ابا الحسن! گفتم : لبیک یا رسول الله! فرمودند: از من بشنو درحالبکه من سخن نمی گویم مگر از جانب پروردگام ؛
هیچ مردی نیست که همسرش را در خانه یاری دهد مگر اینکه برای او عبادتی فراوان از روزه و شب زنده داری بشمار می آید؛ سپش در پایان فرمودند: ای علی! به عیال (همسر) خدمت نمی کند مگر صدّیق یا شهید یا مردی که خدا برایش خیر دنیا و آخرت را خواسته باشد.»
پاداش صبر کردن مرد دربرابر بد اخلاقی همسرش
رسول خدا (ص) فرمودند: هر مردی که بر بداخلاقی همسرش ، برای رضای خدا شکیبایی کند، خداوند برای صبر او در هر بار، پاداشی همانند صبر ایوب (ع) دربرابر بلای او، به وی می دهد.
مرز نیکی مرد به همسرش
مرز نیکی به همسر آن است که به نیازهای واقعی و اصیل او توجه کرده و زمینه ی رفاه و آسایش او را به گونه ای شایسته فراهم کند. حتی در گفتگو و معاشرت با وی چنانچه به پیروی از هوا و هوس او نینجامد، سفاش شده است.
منبع : کتاب مفاتیح الحیات / آیت الله جوادی آملی
( در توضیح باید گفت که منظور از جمله ی بالا این است که تا جایی مرد موظف است به نیازهای همسر اهمیت دهد و آنها را برآورده کند، که زن، از شوهرش حرام خدا را درخواست نکند؛ چراک در اینصورت انجام دادن حکم خدا واجب است و راهی جز آن نباید در نظر گرفته شود.)
از دیدگاه بنده، فقط انسانهای مومن، خوشباطن و پرعاطفه به همسرشان در کار خانه کمک میکنند؛ چون کارهای خانگی -بلحاظ ظاهر و نه واقعا- در شأن مردان نیست. مردی که مجاب به کار در خانه شود معنایش این است که آن ظاهر نادرست را با ایمان خود، کنار زده است عاطفه و محبت او به همسرش سبب شده تا با کار در خانه، از رنج او بکاهد.
موفق باشید